Asset managers · Industrie

ABN Amro IS besteedt direct investments uit aan Candriam

ABN Amro

ABN Amro Investment Solutions, de asset management-dochter van ABN Amro, gaat voor 8 miljard euro aan beleggingen in het direct investment-segment uitbesteden aan Candriam.

Dat hebben beide partijen vandaag bekend gemaakt. 

ABN Amro Investment Solutions is het voormalige Neuflize Investissement OBC, de asset managementdochter van het Franse ABN Amro-onderdeel Neuflize OBC. Sinds enige tijd hangt dit onderdeel functioneel echter onder global head of products & solutions van ABN Amro Alen Zeljkovic.

De deal heeft betrekking op een aantal institutionele mandaten, maatwerkoplossingen en een aantal Franse open-end beleggingsfondsen. Tot voor kort deed ABN Amro Investment Solutions deze beleggingen zelf. Het gaat in totaal om 8 miljard euro aan beleggingen.

Candriam zal ook de beleggingen gaan verzorgen voor Neuflize Vie, de levensverzekeraar van Neuflize OBC.

De deal heeft geen betrekking op de multi-manager-mandaat-fondsen van ABN Amro, die ABN Amro Investment Solutions ook beheert. In die fondsparaplu zijn geen direct investments opgenomen.  

Als de deal is goedgekeurd door de Franse toezichthouder zal ook het direct investment-management team van ABN Amro Investment Solutions, bestaande uit acht mensen, overgaan naar Candriam.

Volgens topman Stephane Corsaletti van ABN Amro Investment Solutions past de beslissing in zijn strategie waarin gefocust wordt op open architecture-oplossingen.