Over Investment Officer

Welkom op Investmentofficer.be, een platform voor professionals in België die actief zijn op het terrein van beleggingsdienstverlening. Doel van dit platform is om professionals dagelijks relevant nieuws en achtergrond- informatie te bieden over actuele ontwikkelingen op het terrein van beleggingsdienstverlening.

Het gaat daarbij ondermeer om onderwerpen als beleggingsproducten en -strategieën, asset allocatie, portefeuilleconstructies, klant- en verdienmodellen, wet- en regelgeving.

Investmentofficer.be is alleen toegankelijk voor mensen die werkzaam zijn in de beleggingsdienstverlening. Zij kunnen zich voor een kennismaking met dit platform gratis registreren en ontvangen dan een wekelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws, alsook de Morning Call: een dagelijkse nieuwsbrief die de marktvisies geeft van fondshuizen en banken. Investmentofficer.be verschijnt in twee talen: het Nederlands en het Frans.

Het platform, dat bestemd is voor mensen die werken bij banken, vermogensbeheerders, tussenpersonen, verzekeraars en asset managers, wordt gemaakt door een onafhankelijke redactie van journalisten.

De dagelijkse leiding is in handen van Jurgen Vluijmans, die een professionele achtergrond heeft bij Degroof Petercam, Dexia Asset Management en Roularta Media Group. Hij is op dit moment bestuurslid van de Vlaamse Federatie van Beleggers (VFB).  

Achtergrond van Investment Officer

De initiatiefnemers van Investmentofficer.be hebben een langjarige ervaring in de financiële sector, en in de financiële journalistiek.

Investmentofficer.be wordt uitgegeven door Investment Publishing International, dat tevens initiatiefnemer is van fondsnieuws.nl - het grootste multimediale platform voor beleggingsprofessionals in Nederland, dat live is gegaan in 2008. IPI is onderdeel van de FD Mediagroep.

De directie van IPI van wordt gevoerd door Jasper Staring, die in sales- en marketingfuncties heeft gewerkt voor ondermeer Fortis Investments en door Cees van Lotringen, voormalig adjunct-hoofdredacteur van Het Financieele Dagblad en ex-correspondent in Duitsland en Frankrijk - voor ondermeer De Tijd.

Begin 2020 is Investment Officer ook gelanceerd in Luxemburg, onder de url Investmentofficer.lu, en in de voertaal Engels. Daarmee is dit het grootste platform voor beleggingsprofessionals in de Benelux.