Industrie

Puilaetco: ‘Samen met BlackRock kunnen we onze klanten nog beter bedienen’

‘Dit partnerschap geeft ons een nieuw arsenaal aan beleggingsopties. We krijgen ook toegang tot de technologie en data van BlackRock. De schaalgrootte van onze partner laat toe de kosten voor onze klanten te verlagen’, zegt Ludivine Pilate, CEO van Puilaetco.

De Europese private bank Quintet, moedermaatschappij van Puilaetco, maakt bekend dat het een memorandum van overeenstemming afsloot met BlackRock. Die Amerikaanse gigant is, met 9.1 biljoen dollar aan beheerd vermogen, de grootste vermogensbeheerder ter wereld. 

‘Deze samenwerking zal ons toelaten onze klanten nog betere beleggingsoplossingen aan te bieden. Daarnaast zal BlackRock snel nieuwe producten kunnen ontwikkelen en uitbrengen. Dat laat ons toe sneller in te spelen op veranderingen in de markt. Zo kunnen we korter inspelen op de veranderende noden van onze klanten’, aldus Pilate.  

‘Het draait er om onze klanten nog betere oplossingen aan te bieden. We breiden onze beleggingscapaciteiten dus uit en worden nog efficiënter. In samenwerking met BlackRock zullen we een nieuw gamma beleggingsproducten uitwerken voor onze klanten’, aldus Ilario Attasi, Group Head of Investment Specialists, bij Quintet. 

Maatwerk 

‘We onderstrepen daarbij dat we de controle behouden over alle beleggingsbeslissingen voor onze klanten. Bovendien gaan we niet voor een ‘one-size-fits-all’ benadering. We zullen nauw samenwerken met BlackRock om oplossingen op maat te maken voor onze klanten’, benadrukt Attasi.

‘We hebben een goed team van beleggingsstrategen, die gewoon hun werk zullen verder zetten. Door de samenwerking zullen zij beschikken over een nieuw arsenaal aan producten op maat, die ze kunnen inzetten om hun visie uit te voeren. Daarnaast krijgen we toegang tot bijkomende technologie voor risicomanagement. Bovendien zullen we onze klanten nog gedetailleerdere rapporteringen kunnen aanbieden’, vult Pilate aan. 
Ze wijst er op dat het niet zal gaan om de standaardproducten van BlackRock, maar wel om exclusieve oplossingen voor Quintet. ‘De producten die uit deze samenwerking voortkomen zullen op maat gemaakt worden. Ze zullen onder de naam Quintet uitgebracht worden. Klanten mogen er dus zeker van zijn dat ons uniek DNA bewaard zal blijven. BlackRock zal niet bepalen hoe we te werk gaan, maar tools en data aanleveren die we in ons eigen proces kunnen toepassen. Daardoor zal heel wat toegevoegde waarde ontstaan, waardoor één plus één als het ware drie wordt.’    

‘We behouden dus onze open architectuur. BlackRock staat bij het brede publiek vooral bekend om zijn ETF’s. Maar in onze benadering combineren we zowel actieve en passieve fondsen, als directe lijnen. Dat blijft zo en BlackRock zal op die drie assen met ons samenwerken’, zegt Attasi. 

De beste partner

Voorafgaand aan de samenwerking werden verschillende potentiële partners afgewogen. ‘We kozen voor BlackRock vanwege de breedte en diepte van hun aanbod. Ook de ‘time to market’, voor nieuwe producten was een belangrijk element. BlackRock kan nieuwe producten snel uitbrengen, waardoor we kort op de bal kunnen spelen. Bovendien heeft BlackRock een lokale afdeling in de landen waar wij actief zijn. Daardoor verstaan ze beter ons DNA en liggen we op één lijn qua mindset’, meent Attasi.  

‘We kunnen bovendien meegenieten van de schaalvoordelen van onze partner. Door zijn omvang kan BlackRock betere tarieven bekomen, zo kunnen we bijvoorbeeld goedkoper toegang krijgen tot actieve fondsen. We zullen die besparingen laten doorsijpelen naar onze klanten.’

‘Als private bank gaan we uit van een erg persoonlijke en kleinschalige benadering waarbij we de lijnen kort houden. Door de samenwerking kunnen we dit combineren met het brede aanbod van een van de grootste spelers ter wereld. Zo bieden we het beste van twee werelden aan en leveren we meerwaarde aan onze klanten. Bovendien laat de schaalgrootte van BlackRock toe om dit te doen tegen een competitieve prijs’, besluit Pilate.