Beleggingsnieuws

Investment Officer start met dagelijkse nieuwsbrief

Investment Officer start met ingang van volgende week met een dagelijkse nieuwsbrief om het groeiende aantal abonnees beter te bedienen. De nieuwsbrief zal op alle werkdagen vóór de lunchpauze worden verstuurd. 

Investment Officer is begin dit jaar in België gelanceerd en richt zich op de beleggingsdienstverlening die door uiteenlopende partijen, zoals banken, verzekeraars, vermogensbeheerders en agenten, aan eindklanten wordt verstrekt. 

Het platform is bestemd voor alle professionals in de beleggingsdienstverlening. Zij kunnen zich registreren en ontvangen dan de dagelijkse nieuwsbrief. Daarnaast ontvangen zij ook de 'Morning Call' vroeg in de ochtend; dat is een dagelijkse geactualiseerde nieuwsbrief die marktrapporten en marktvisies bevat van meer dan 50 asset managers.

Investment Officer is een initiatief van Fondsnieuws, waarvan de FD Mediagroep eigenaar is. Dit in 2008 gelanceerde platform voor beleggingsprofessionals is marktleider in Nederland. De directie van Fondsnieuws besloot eind vorig jaar een vergelijkbaar platform in 2018 in België te lanceren, omdat de thema's op het terrein van beleggingsproducten en -strategieën en wet- en regelgeving steeds identieker worden in zowel België als in Nederland. 

Investment Officer is een onafhankelijk journalistiek platform en is mede mogelijk gemaakt door gerenommeerde, in België actieve asset managers. Doel van het platform is om de markt vooruit te helpen door nieuws en kennis in de doelgroep te delen. 

Zo zijn in de afgelopen vier maanden al meerdere interviews gepubliceerd met de bestuursvoorzitters van de belangrijkste brancheorganisaties in de beleggingsdienstverlening in België, alsook met strategen en beleggers bij banken en asset managers.

Investment Officer werkt met een lokale redactie van Nederlandse en Franstalige journalisten. Editorial manager van het platform is Anke Claassen, die eerder voor de Financial Times heeft gewerkt.