Dit artikel wordt u aangeboden door Schroders.

Schroders publiceert zijn eerste “impact investing”-rapport

Schroders publiceert vandaag zijn eerste impactrapport, waarmee de inzet van de groep voor “impact investing” en zijn toewijding aan het leveren van positieve maatschappelijke en milieuresultaten namens zijn klanten worden versterkt. 

Deze lancering is het hoogtepunt van investeringen en integratie na de overname door Schroders van “impact investing”-pionier BlueOrchard in 2019 , die resulteerde in de ontwikkeling van Schroders' eigen Impact Framework. Dit Impact Framework is onafhankelijk geverifieerd door BlueMark, een toonaangevende onafhankelijke aanbieder van impactverificatiediensten in de markt voor “impact investing”. Schroders is de enige grote gediversifieerde vermogensbeheerder die is opgenomen in het Practice Leaderboard van BlueMark.

Het impactrapport van Schroders geeft een uitgebreid overzicht van de tastbare impact die ons “impact driven”-beleggingsaanbod heeft. Het laat de toewijding van de onderneming zien om de resultaten van zijn “impact driven”-portefeuilles te meten en te rapporteren aan klanten.

Het rapport biedt een uitgebreide analyse van de bijdrage die onze portefeuilles leveren aan de Sustainable Development Goals (SDG's) van de VN, evenals een overzicht van de engagementactiviteiten die zijn ondernomen voor de beursgenoteerde bedrijven binnen onze “impact driven”-fondsen. 

Daarnaast geeft het inzicht in de klimaatprestaties van de portefeuilles van Schroders, met inbegrip van hun emissieprofiel en de klimaatrisico's die ze lopen, evenals de potentiële beleggingskansen die zijn geïdentificeerd met betrekking tot klimaattransitie.

Peter Harrison, Group Chief Executive van Schroders, zegt hierover: 

“De publicatie van ons eerste impactrapport is een echte stap voorwaarts om ervoor te zorgen dat onze klanten duidelijk de tastbare positieve effecten van hun beleggingen kunnen zien. We zijn er trots op dat we een toonaangevende impactcapaciteit hebben opgebouwd die een reeks sectoren, regio's en expertise omvat. 

“We hebben geprofiteerd van de nauwe samenwerking met onze collega's bij BlueOrchard, die een belangrijke rol hebben gespeeld bij het opzetten van het Impact Framework van Schroders en de bredere ontwikkeling van ons “impact driven”-aanbod.

Tot op heden heeft het “impact driven”-aanbod van Schroders belegd in bedrijven, fondsen en activa die 504.646 mensen ondersteunen, waaronder 91.569 met gezondheidszorgdiensten, 36.068 met digitale diensten en 67.763 met financiële diensten. Dit is de positieve toegeschreven impact van Schroders, wat de impact is die samenhangt met de beleggingsomvang van het bedrijf, per 31 december 2023[1]

Het “impact driven”-aanbod van Schroders omvat 20 fondsen[2] die zich richten op een breed spectrum van activaklassen en regio's, waaronder beursgenoteerde en private equity, schulden, infrastructuur, vastgoed en multi-private vermogensoplossingen. Het vertegenwoordigt ongeveer $ 5,25 miljard aan vermogen onder beheer[3] bij Schroders, Schroders Capital en BlueOrchard. Vorige maand kondigde Schroders de lancering aan van het Schroder ISF[4] European Equity Impact fonds, waarmee het aanbod verder werd uitgebreid.

De fondsen zijn ontworpen om wereldwijde uitdagingen aan te pakken in een reeks van impactthema's, waaronder inclusie, gezondheid en welzijn, milieu, verantwoorde consumptie en productie en duurzame infrastructuur, gericht op een reeks van SDG's en SDG-doelstellingen van de VN. 

Alle fondsen binnen het “impact driven”-aanbod van Schroders volgen hetzelfde Impact Framework, dat is ontwikkeld in nauwe samenwerking met impactpionier BlueOrchard, die meer dan 20 jaar ervaring heeft met “impact investing”. 

Dit toonaangevende raamwerk[5] stelt de groep in staat om over de impact te rapporteren, zowel op globaal niveau als op het niveau van afzonderlijke activacategorieën of fondsen. Dit toont nogmaals de toewijding van de onderneming aan om de impact te integreren in het hele beleggingsproces van zijn “impact driven”-aanbod. 

Schroders’ Global Head of Impact and BlueOrchard’s Deputy CEO en Chief Impact and Blended Finance Officer, Maria Teresa Zappia, zei hierover:

“Dit rapport is het resultaat van de nauwe en succesvolle integratie van BlueOrchard's decennialange ervaring met “impact investing” naast de expertise van onze collega's bij Schroders, Schroders Capital en Cazenove Capital. 

Ons “impact investing”-raamwerk stelt ons in staat om impact te leveren op een geaggregeerd niveau over sectoren, activacategorieën en klantsegmenten heen, waarmee we ons onderscheiden van anderen in de sector. We zijn verheugd dat we kunnen blijven voldoen aan de groeiende vraag naar impactproducten, -oplossingen en -vehikels vanuit ons gevarieerde klantenbestand.”

Om het eerste impactrapport van Schroders volledig te bekijken, klikt u hier


[1]Het vertegenwoordigt het totale aantal klanten dat beïnvloed wordt door de activa waarin Schroders belegt, vermenigvuldigd met het aandeel van het bedrijf of de activa in eigendom.

[2] De volledige lijst van fondsen die deel uitmaken van ons “impact driven”-aanbod is te vinden op pagina 8 van ons impactrapport.

[3] Per 31 december 2023

[4] Schroder International Selection Fund

[5] Het maakt gebruik van bestaande best practices en de nieuwste industriestandaarden, waaronder GIIN’s Iris+, de Operationele Principes voor Impact Management en Impact Frontiersen kreeg de beste beoordeling van de onafhankelijke verificatiedienst BlueMark. in 2023. Hierdoor was Schroders de enige grote, gediversifieerde vermogensbeheerder in de top 10 van BlueMarks Leaderboard Practice.