Dit artikel wordt u aangeboden door Invesco.

Waarom een tegendraadse visie werkt bij beleggen in Azië en opkomende markten

Waarom een tegendraadse visie werkt bij beleggen in Azië en opkomende markten

Een tegendraadse belegger is een onafhankelijke denker die zich bekommert om de prijs die hij of zij voor een belegging betaalt. Deze beleggers vinden het niet erg om juist tegen de markttrends en -sentimenten in te gaan, en kopen gewoonlijk assets die momenteel uit de gratie zijn, terwijl ze populaire assets weer verkopen.

„Als je bedrijven of industrieën koopt die met tijdelijke uitdagingen kampen, vergroot je de kans dat je ze voor een veel lagere prijs koopt dan ze waard zijn”, aldus Fiona Yang, een fondsbeheerder voor aandelen uit Azië en opkomende markten bij Invesco. „Je kunt de neerwaartse risico’s beperken door ervoor te zorgen dat de bedrijfsbalansen gezond zijn, maar het opwaartse risico om opkomende trends of succesverhalen op te vangen voordat anderen dat doen, kan zeer lonend zijn.”

Haar team investeert al tientallen jaren met succes in Azië en opkomende markten en is van mening dat de regio een aantal van de meest veelbelovende investeringsmogelijkheden ter wereld biedt. Hoewel sommige namen inmiddels goed bekend zijn, zoals Samsung Electronics, Alibaba en Tencent, zijn er in de regio talloze minder bekende maar ook zeer aantrekkelijke bedrijven waaruit kan worden gekozen.

Lees meer