Ontdek de impact van Artificiële Intelligentie tijdens IO Portfolio Day op 14 juni 

Meld u nu aan

IO Portfolio Day 2023 Artificiële intelligentie: vriend of vijand?

De impact van artificial intelligence (AI) is moeilijk te overschatten. Volgens zakenbank Goldman Sachs staan wereldwijd 300 miljoen banen op de tocht.

Daar waar Chat GPT zich beperkt tot algemene resultaten voor 2020, kan het model van Bloomberg overweg met specifieke financiële data en nieuws. Het kan bovendien een indruk geven van het sentiment over dat nieuws. De combinatie van een rijke database en een intelligent model lijkt een game changer en heeft de potentie de hele waardeketen te raken.

Het roept de vraag op wat de invloed zal zijn op de maatschappij en de financiële sector? Nemen robots straks de taak van de belegger waar en zijn mensen min of meer overbodig, of blijft goed beleggen mensenwerk? Maar ook, wat zijn de maatschappelijk en economische implicaties van God-like AI's miljoenen banen opslokken? 

In een middagvullend programma met toonaangevende sprekers zoeken we naar antwoorden op deze prangende vragen.

 

Mis het niet en schrijf nu in!*
 

* De bijeenkomst is uitsluitend bestemd voor beleggingsprofessionals van financiële dienstverleners als banken, vermogensbeheerders, family offices en pensioenfondsen. Asset managers van concurrerende partijen zijn uitgesloten van deelname. Aanmelding is dan ook onderhevig aan de instemming van Investment Officer en de sponsorende partijen.
 

Programma

 

Start     Einde      Omschrijving
11:30 12:00 Entree
12:00 13:00 Informele netwerk lunch
13:00 14:00 Keynotes: de werking van AI en de invloed op de industrie
14:10 15:10 Break-out sessie 1
15:10 15:40 Pauze 
15:40 16:40 Break-out sessie 2
16:40 17:30 Slotdebat: AI en uw beleggingen
17:30 18:30  Receptie

Sprekers


Michaël Van Droogenbroeck dagvoorzitter
Steven Michaël Van Droogenbroeck is sinds 2005 journalist bij Het Journaal op één. Michaël valt op door zijn rustige, bedachtzame stijl en zijn grondige dossierkennis. Een moeilijk onderwerp begrijpelijk maken is één van zijn sterke punten. Michaël Van Droogenbroeck is al jaren de autoriteit op televisie over geld en economie. Hij is ook een veelgevraagd spreker over economie en ondernemerschap, presentator en moderator van debatten en panelgesprekken.

Willem Peter de Ridder: De impact van AI voor de beleggingsprofessional
willemSynopsis: Wat is de impact van AI voor beleggingsprofessionals? Welke werkzaamheden kan AI vervangen? Welke nieuwe businessmodellen ontstaan er en wat zijn de risico’s? Willem Peter de Ridder bespreekt vier toekomstscenario’s voor de sector. Dr. Willem Peter de Ridder is directeur van Futures Studies en auteur van het boek “Winnen met kunstmatige intelligentie”.

Jan Longeval over AI als oplossing voor demografisch verval
Jan LongevalIn tegenstelling tot de gangbare gedachte, wordt het grootste deel van de wereld niet geconfronteerd met een probleem van overbevolking, maar van onderbevolking. Tectonische demografische verschuivingen zullen de economische en geopolitieke vooruitzichten van de wereld radicaal veranderen. Het succesverhaal van China is definitief voorbij, waardoor de wereldeconomie zijn groeimotor dreigt te verliezen. Ook Europa kijkt aan tegen een economische nulgroei. De wereld heeft een nieuwe Industriële Revolutie nodig. Jan Longeval analyseert de demografische vooruitzichten en tracht de vraag te beantwoorden of AI redding kan brengen.

Debat


Riet Vijgen
rietRiet is portfolio manager bij Leo Stevens Private Bank in Antwerpen sinds 2010. Daarvoor werkte ze bij Puilaetco Dewaay. Ze is gespecialiseerd in fondsenselectie en ze is handelsingenieur aan de KU Leuven.

Jan Longeval
Jan LongevalJan Longeval is zaakvoerder en oprichter van Kounselor Consulting en is strateeg, adviseur, consultant en auteur en docent. Hij was decennialang directeur bij Bank Degroof (Petercam). Hij studeerde economische wetenschappen.

Frédéric Heirebaudt
fredericFrédéric is sinds maart 2023 Senior Advisor Investment Strategy bij Belfius Bank. Daarvoor werkte hij jaar bij Candriam.

Rudy De Groodt
rudyRudy is senior investment specialist bij BNP Paribas Fortis. Hij volgt al decennialang sectoren zoals banken en technologie.

Jurgen Vluijmans
JurgenJurgen is sinds 2019 Editorial Manager bij Investment Officer België en werkte daarvoor bij Degroof Petercam Asset Management, Candriam en Roularta.

In samenwerking met:
Aegon AM
DPAM
 
Invesco
lfde